Σάββατο, 27 Απριλίου 2013 09:00

Lola T93/30 (1993)

Written by

H Lola T93/30 αποτέλεσε το τελευταίο μονοθέσιο της ομάδας, που κατάφερε να προκριθεί σε αγώνα της Formula 1.


H Ιταλική ομάδα BMS Scuderia Italia, είναι από τις περιπτώσεις που δεν κατασκεύαζαν δικό τους μονοθέσιο.
Από το 1988 που μπήκε η ομάδα στην Formula 1, είχε αναθέσει την κατασκευή των σασί που χρησιμοποιούσε στην Ιταλική Dallara.
Μετά τα φτωχά αποτελέσματα του 1992 όμως, ο ιδιοκτήτης της ομάδας Giuseppe Lucchini αποφάσισε να δώσει τέλος στην μεταξύ τους συνεργασία.

 

Presentation

 

Έτσι, το 1993 ήρθε η ώρα των μεγάλων αλλαγών για την ομάδα.
Τα σασί ανέλαβε να τα κατασκευάσει η Lola μετά από απουσία δυο ετών από την Formula 1.
Οι κινητήρες που χρησιμοποίησαν ήταν οι πελατειακοί V12 της Ferrari, ενώ η ομάδα άλλαξε και το οδηγικό της δίδυμο, προσλαμβάνοντας τον Michele Alboreto, ο οποίος είχε κάνει μια εξαιρετική χρονιά πίσω από το τιμόνι της Footwork το 1992 και τον πρωταθλητή της περασμένης χρονιάς στην Formula 3000 (το τωρινό GP2) Luca Badoer.

Μέσα στις αλλαγές τις ομάδες ήταν και αυτή του βασικού της χορηγού, επιτυγχάνοντας συμφωνία με την Αμερικάνικη καπνοβιομηχανία Altria (Chesterfield).

Εκτός από τις αλλαγές της ομάδας όμως, υπήρξαν και αλλαγές στο κανονισμό των προκριματικών.
Με 26 μονοθέσια να λαμβάνουν μέρος στο πρωτάθλημα, δεν χρειαζόταν να έχουν πλέον προ-προκριματικά.
Έτσι τέθηκε σε εφαρμογή ένας από τους πιο παράλογους κανονισμούς που πέρασε ποτέ από το πρωτάθλημα της Formula 1.

 

BMS Lola

 

Στον αγώνα θα συμμετείχαν τα 25 από τα 26 μονοθέσια, μένοντας εκτός αυτού το μονοθέσιο που θα έκανε τον χειρότερο χρόνο στα προκριματικά.
Ο κανονισμός αυτός ίσχυσε από τον δεύτερο αγώνα (Βραζιλία), έως και τον ένατο (Μ.Βρετανία) και ανάγκασε την Ιταλική ομάδα να αγωνιστεί σε εφτά αγώνες με ένα μονοθέσιο, καθώς εκτός από τον αγώνα της Βραζιλίας, σε όλους τους υπόλοιπους ήταν ένα δικό της στην τελευταία θέση.

Έτσι, ο αγώνας για την πρόκριση ήταν σκληρός και αγωνιώδης, σε μια χρονιά που υποτίθεται πως θα πήγαινε τουλάχιστον καλύτερα από την προηγούμενη (όπου είχε και δυο τερματισμούς στην 5η θέση δια χειρός Pierluigi Martini).

Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε την αγωνιώδη προσπάθεια του Michele Alboreto στην Βραζίλια, να καταφέρει να υπερισχύσει του Ivan Capelli με την Jordan, για την τελευταία θέση του grid.

 

 

Και φυσικά όταν παλεύεις “για μια θέση στον ήλιο”, έρχονται και τα λάθη, όπως αυτό του Luca Badoer στα δοκιμαστικά του Ευρωπαικού GP.

 

 

Αυτός που επηρεάστηκε περισσότερο από αυτόν τον κανονισμό, ήταν ο Michele Alboreto, ο οποίος παρακολούθησε από τα pits της ομάδας πέντε αγώνες, την στιγμή που ο Luca Badoer δεν κατάφερε να προκριθεί σε δυο μόλις αγώνες.

 

 

Από το Γερμανικό GP και μετά, ο εφιάλτης των κατατακτήριων τελείωσε για την ομάδα, καθώς με την σύμφωνη γνώμη όλων των ομάδων, ο κανονισμός άλλαξε και πλέον θα έτρεχαν όλα τα μονοθέσια στους εναπομείναντες αγώνες.
Παρ'όλα αυτά, ο εφιάλτης των κακών αποτελεσμάτων και των οικονομικών προβλημάτων δεν είχαν τελειωμό.
Το μονοθέσιο ήταν κάκιστο, δυσκολοδήγητο και με πολλά προβλήματα αξιοπιστίας.

 

Alboreto - Germany

 

Τα καλύτερα αποτελέσματα που κατάφεραν, ήταν μια 7η θέση (μια ανάσα από τους βαθμούς) στο Σαν Μαρίνο και μια 10η θέση στην Ιταλία και οι δυο δια χειρός Luca Badoer.

Στην Ιταλία, η ομάδα ανακοίνωσε την “Ιταλική συμμαχία” με την ομάδα της Minardi για την επόμενη χρονιά, καθώς τα οικονομικά προβλήματα και των δυο ομάδων ήταν μεγάλα.

Για την Scuderia Italia μάλιστα ήταν τόσο μεγάλα, που αποχώρησε πριν το τέλος της χρονιάς, καθώς δεν είχε την δυνατότητα να ακολουθήσει τους δυο τελευταίους αγώνες, σε Ιαπωνία και Αυστραλία.
Έτσι, μετά τον αγώνα της Πορτογαλίας, έδωσε τέλος στο φιάσκο της συνεργασίας της με την Lola.

 

Lola T93/30 (1993)

Κινητήρας: Ferrari V12
Καύσιμα: Agip
Λάστιχα: Goodyear
Οδηγοί: 21. Michele Alboreto (Ιταλός) – 22. Luca Badoer (Ιταλός)

Αγώνες: 14
Βαθμοί: 0
Θέση στο πρωτάθλημα: 12η

f1grip avatar 240px 2013    autowebtv  rocketweb logo lizard 250    

Newsletter Sign Up

11341_20120329_1270681156.jpg

KART POSTER