Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2013 09:00

Alfa Romeo 158 (1950)

Written by
Τη στιγμή που η σημαία έπεσε για να αρχίσει το 1ο Παγκόσμιο Πρωταθλήμα της Formula 1 στις 13η Μαΐου 1950 στο Silverstone, δεν υπήρχε αμφιβολία ποιό αυτοκίνητο θα διέσχιζε την γραμμή τερματισμού πρώτο.


Τέσσερα Alfa Romeo 158 ήταν στην πρώτη γραμμή μπροστά από τους υπόλοιπους, καθώς θα ξεκίναγε η 3ετή κυριαρχία τους.

Ένα Alfetta -που σημαίνει «μικρό Alfa» στα Ιταλικά λόγω των συμπαγών διαστάσεών του- εγκατέλειψε κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά τα άλλα τρία τερμάτισαν 1-2-3 και άφησαν το τέταρτο 2 γύρους  πίσω.

Αυτό που είναι απίστευτο είναι, ότι σε αυτό το αυτοκίνητο είχε ήδη ξεκινήσει η παραγωγή του 13 χρόνια πριν.
Όταν η νέα Γερμανική ναζιστική κυβέρνηση αποφάσισε να συμμετέχει στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, το έκανε με αξιοπρόσεκτα κεφάλαια, τεχνολογία και ανθρώπινο δυναμικό.
Πολλοί κατασκευαστές άλλων εθνών δεν μπορούσαν να συμβαδίσουν με τα νέα πρόσφατα πρότυπα.
Η Ιταλία, θέλοντας να μείνει στην πρώτη γραμμή σε τουλάχιστον ένα πρωτάθλημα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, γύρισε την πλάτη της στα αυτοκίνητα Grand Prix και αποφάσισε να σχεδιάσει μονοθέσια για την κατηγορία Voiturette.
Η «Voiturette» ή στα ιταλικά «Veturetta», θεωρήθηκε ώς μια κατηγορία κατώτερη από την F1 κάτι σαν την Formula 2 ή τη GP2 που έχουμε σήμερα.
Ο Gioacchino Colombo σχεδίασε τη νέα Alfa Romeo 158 (15 για τα 1500cc και 8 για την 8κύλινδρη) για λογαριασμό της Alfa Romeo και τον κύριο Orazio Satta.

 
85941
 

Η εν σειρά 8κύλινδρη supercharged μηχανή, παρήγαγε σχεδόν 200bhp στα 7,000rpm.
Είχε έναν supercharger που έβγαζε 17.6psi και διπλό camshaft. Το block των μηχανών ήταν φτιαγμένο από το υλικό Elektron (μαγνήσιο) και ήταν ασυνήθιστο για εκείνη την εποχή. Ο στροφαλοφόρος ήταν νίκελ/χρώμιο από χάλυβα και ολόκληρο το μοτέρ ζύγισε μόνο 165kg.

Τα μονοθέσια τερμάτισαν 1-2 στον πρώτο αγώνα τους στο Λιβόρνο, όπου οδηγήθηκαν από τον Villoresi και Biondetti.
Ήταν 7 Αυγούστου του 1938. Τα πράγματα όμως θα πέρνανε άλλη τροπή.
Οι Ιταλοί ανέμεναν να κερδίζουν το Grand Prix της Τρίπολης το 1939 που ήταν ένας σημαντικός αγώνας στο διεθνές ημερολόγιο. Οι κανόνες άλλαξαν και το GP της Τρίπολης οργανώθηκε με κανόνες της κατηγορίας Voiturette για να κρατήσουν  τους  Γερμανούς μακριά και να εξασφαλιστεί μια νίκη για την Alfa Romeo.
Αυτό που οι διοργανωτές δεν ήξεραν, ήταν ότι η Mercedes-Benz είχε αναπτύξει κρυφά ένα μονοθέσιο για την κατηγορία Voiturette το W165.
Οι Γερμανοί έφεραν δυο μονοθέσια στη Λιβύη και τερμάτισαν στην πρώτη και δεύτερη θέση.
Αν και τα Alfa Romeo τα πήγαν καλά, αποδείχθηκαν αναξιόπιστα στην προσπάθεια να ακολουθήσουν τους ρυθμούς της Mercedes.

Ακολούθησε ο 2ος παγκόσμιος πόλεμος και οι αγώνες σταμάτησαν για 6 χρόνια.
Ο μύθος λέει ότι τρία Alfetta πέρασαν τον πόλεμο κρυμμένα σε ένα εργοστάσιο τυριών στη βόρεια Ιταλία (!) και παρουσιάστηκαν στη συνέχεια το 1946.
Ο πρώτος μεταπολεμικός αγώνας στον οποίο τα Alfetta συμμετείχαν, διοργανώθηκε στο Παρίσι με κανονισμούς «Formula Libre».
Τα δυο μονοθέσια προετοιμάστηκαν με βιασύνη και εγκατέλειψαν, προφανώς λόγω της εσπευσμένης προετοιμασίας. Αργότερα επανάκτησαν την πλήρη φόρμα τους και οι Farina, Trossi και Varzi κέρδισαν αγώνες πριν από το τέλος του έτους.
Τροποποιημένα το 1946 τα αυτοκίνητα παρήγαγαν 254 bhp.

Το 1947 νέοι κανονισμοί καθιερωθήκαν και η αρχαιότερη κατηγορία μετονομάστηκε σε «Formula 1».
Τα Alfettα ήταν έτοιμα για τους νέους κανόνες (χωρίς πολλές  αλλαγές) και έτσι έγιναν αυτοκίνητα Grand Prix.
Κάποιες από τις τροποποιήσεις που έγιναν στα μονοθέσια τα έκαναν και άλλαξαν όνομα σε Type 158/47, αυτές οι τροποποιήσεις περιελάμβαναν και την αύξηση της δύναμης σε 300+bhp. (bhp είναι οι ίπποι στο στρόφαλο)

aa-f48

 
Τραγωδία χτύπησε στο ντεμπούτο του ελβετικού GP το 1948 όταν έχασε το έλεγχο του μονοθεσίου σε ολισθηρή επιφάνεια ο Varzi και σκοτώθηκε. Τα νέα μονοθέσια αγωνίστηκαν με την επαναλειτουργία της πίστας της  Monza και ο Wimille, Trossi και Sanesi τερμάτισαν στις πρώτες 3 θέσεις.

Πριν το τέλος του έτους ο Wimille, ένας από τους μεγαλύτερος οδηγούς εκείνης της εποχής, σκοτώθηκε σε ένα ατύχημα στην Νότια Αμερική, ενώ ο Trossi πέθανε στο νοσοκομείο από καρκίνο.
Η Alfa είχε χάσει σε μικρή χρονική περίοδο και τα τρία αστέρια της. Αυτό την οδήγησε εν'μέρει στην αποχή της από αγώνες το 1949.

Το 1950 τα χαμένα αστέρια αντικαταστάθηκαν από το διάσημο "3 F" (Farina, Fagioli και Fangio).
Τα αυτοκίνητα βελτιώθηκαν και αναπτύχθηκαν και τώρα είχαν 350bhp στις 8.500rpm.
Τα Alfa Romeo κέρδισαν στο Silverstone και συνέχισαν την επιτυχία τους για να κερδίσουν και τους 6 αγώνες του παγκόσμιου πρωταθλήματος το 1950.
Η Alfa Romeo κέρδισε επίσης και τους πέντε αγώνες του μη-πρωταθλήματος που συμμετείχαν. Ο Farina στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής και ακολουθήθηκε στενά από τους Fangio και Fagioli.

Προς το τέλος του 1950 εμφανίστηκε η Alfa 159.
Ήταν μια τροποποιημένη 158. Είχε αυξημένη δεξαμενή καύσιμων, απαραίτητη σε ένα μοτέρ που παράγαγε κοντά στους 420bhp στις 9,600rpm!

 
gf-e51
 


Το 1951 η Alfa Romeo είδε την πρώτη σημαντική ήττα της  από το 1939, όταν ο Froilan Gonzalez οδήγησε μια Ferrari 375 στη νίκη στο βρετανικό GP στο Silverstone.
Οι 27 εν'σειρά νίκες είχαν  τελειώσει.
Η Ferrari κέρδισε δυο ακόμα αγώνες, αλλά ο Fangio της Alfa Romeo κατάφερε να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής με την νίκη του στον τελευταίο αγώνα. της σαιζόν.

Έως τότε, η κατανάλωση καυσίμων της Alfa Romeo είχε μειωθεί σε 1.7mpg (170 λίτρα/100χλμ)!
Τα αυτοκίνητα χρειάζονταν 2 ή 3 ανεφοδιασμούς για να ολοκληρώσουν ένα αγώνα, ενώ η 4.5 λίτρων δεξαμενή της Alfa Romeo μπορούσε να τρέξει ουσιαστικά χωρίς ανεφοδιασμό.

Τα μονοθέσια είχαν φθάσει στο όριο της ανάπτυξής τους και χωρίς τα απαραίτητα κεφάλαια -που δεν υπήρχαν για να φτιαχτεί ένα νέο- η Alfa Romeo αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τους αγώνες και έτσι η απίστευτη ιστορία αυτών των μονοθεσίων τελείωσε.

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

Μονοθέσιο: Alfa Romeo 158
Χρονιά:
1950
Κινητήρας:
8κύλινδρος σε σειρά
Κυβισμός: 1479cc
Ιπποδύναμη: 350 ίππους στις 8,500 σ.α.λ.

Latest from Στέλιος Παλληκάρης

f1grip avatar 240px 2013    autowebtv  rocketweb logo lizard 250    

Newsletter Sign Up

4133537-l_20120328_1114352351.jpg

KART POSTER