Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012 12:00

6ος αγώνας F1 Fans Kart Challenge “Athens” 2012

Written by

O 6ος αγώνας του πρωταθλήματος διεξήχθη στις 24 Ιουνίου, στην γνώριμη πλέον πίστα kartland στην Παλλήνη.

Με αυτόν τον αγώνα μπήκαμε στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, καθώς οι αγώνες που το αποτελούν είναι δέκα.

Στα δοκιμαστικά ο Βουργάνας έκανε τον καλύτερο χρόνο, κατακτώντας την πέμπτη pole position της χρονιάς, με τον Αλεξιάδη να κάνει τον δεύτερο χρόνο.
Τον τρίτο χρόνο έκανε ο Τσακιλτζής που μετά τις ατυχίες του προηγούμενου αγώνα, ήθελε ένα καλό αποτέλεσμα, με τον Σιάφαρη να κάνει τον τέταρτο χρόνο.
Ακολούθησαν οι Σπανογιάννης, Μπουζάκης, Θανάσης που από τα ψηλά του προηγούμενου αγώνα μετά την pole και την νίκη έπεσε στα χαμηλά και Ζαβιτσάνος.

Σειρά εκκίνησης:

1. Βουργάνας Ζήσης
2. Αλεξιάδης Βασίλης
3. Τσακιλτζής Χάρης
4. Σιάφαρης Δημήτρης
5. Σπανογιάννης Σπύρος
6. Μπουζάκης Χρήστος
7. Θανάσης Σταμάτης
8. Ζαβιτσάνος Γιώργος

Με το σήμα της εκκίνησης, ο Αλεξιάδης πετάχτηκε μπροστά προσπερνώντας τον Βουργάνα, με τον δεύτερο να κάνει αμέσως αντεπίθεση και να ξαναπαίρνει την πρώτη θέση πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.
Ο Τσακιλτζής κατάφερε να προσπεράσει κι εκείνος τον Αλεξιάδη, για πολύ λίγο όμως καθώς στην πρώτη στροφή της πίστας χτύπησε για άλλη μια φορά στα ελαστικά της πίστας χάνοντας έτσι πολλές θέσεις, αλλά και την ευκαιρία να κυνηγήσει την νίκη.
Με την επαφή που είχε, έπεσαν επάνω του και οι Σπανογιάννης και Θανάσης χωρίς ευτυχώς να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στα kart τους, ενώ κατάφεραν να τον προσπεράσουν και οι δύο και μετά από λίγο το ίδιο κατάφερε και ο Σιάφαρης.

Ο Αλεξιάδης μετά από αυτό επανήλθε στην δεύτερη θέση, έχοντας σταθερή απόσταση από τον Βουργάνα, ο οποίος είχε μια δύσκολη στιγμή που θα μπορούσε να του στοιχίσει την νίκη.
Ο Ζαβιτσάνος έκανε τετ-α-κε στην πρώτη στροφή και την στιγμή της επαναφοράς του βρέθηκε μπροστά στον Βουργάνα.
Τα δύο kart ακούμπησαν, ο Βουργάνας έκανε λίγο grass cutting (κούρεψε το γρασίδι) και επανήλθε στην πίστα διατηρώντας την πρώτη θέση, με την διαφορά του όμως με τον Αλεξιάδη να έχει μειωθεί αισθητά.
Οι δυο τους κινήθηκαν από εκεί και πέρα με ίδιο ρυθμό τερματίζοντας πολύ κοντά ο ένας στον άλλο, με την διαφορά να κλείνει λίγο μόνο στο τελευταίο γύρο όπου ο Αλεξιάδης έκανε και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα.
Αυτή ήταν η πέμπτη νίκη για τον Βουργάνα στο φετινό πρωτάθλημα.

Πιο πίσω ο Σπανογιάννης κατάφερε από την πέμπτη θέση που εκκινούσε, να τερματίσει στην τρίτη θέση συμπληρώνοντας το βάθρο, προσπερνώντας τους Σιάφαρη και Τσακιλτζή και κρατώντας καλό ρυθμό στον αγώνα, δείχνοντας πως η επίδοση στα δοκιμαστικά του στοίχισε τελικά στον αγώνα που ίσως θα μπορούσε να απειλήσει του δυο πρώτους.
Πίσω του ο Σιάφαρης έκανε για άλλη μια φορά έναν στρωτό αγώνα, προσπερνώντας τους Τσακιλτζή και Θανάση τερματίζοντας στην τέταρτη θέση του αγώνα.
Ήρεμη δύναμη ο Σιάφαρης που από αγώνα σε αγώνα δείχνει να αποκτά εμπειρία και σιγουριά στην πίστα.

Ο Τσακιλτζής που έπεσε έκτη θέση μετά το ατύχημα που είχε, κατάφερε να βγει νικητής στην μονομαχία του με τον Θανάση, όμως είδε για άλλη μια φορά τις ελπίδες του για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και γιατί όχι για την νίκη, να παρκάρουν στα προστατευτικά ελαστικά της πίστας.

Ο Θανάσης προσγειώθηκε ανώμαλα μετά την pole και την νίκη του προηγούμενου αγώνα, αφήνοντας πίσω του στην έβδομη θέση τον Μπουζάκη που επίσης δεν ήταν σε καλή μέρα.
Στην όγδοη και τελευταία θέση τερμάτισε ο Ζαβιτσάνος που “το έχασε” κι εκείνος στην πρώτη στροφή της πίστας, είχε στην συνέχεια και την επαφή με τον Βουργάνα και μετά επικεντρώθηκε στο να μην ενοχλήσει τους συναθλητές του που του έριχναν γύρο.

Αποτελέσματα:

1. Βουργάνας Ζήσης
2. Αλεξιάδης Βασίλης
3. Σπανογιάννης Σπύρος
4. Σιάφαρης Δημήτρης
5. Τσακιλτζής Χάρης
6. Θανάσης Σταμάτης
7. Μπουζάκης Χρήστος
8. Ζαβιτσάνος Γιώργος

http://www.youtube.com/watch?v=_KfU5OKhIJ4&feature=colike

http://www.youtube.com/watch?v=iUSH06OrH_A&feature=colike

http://www.youtube.com/watch?v=6DdgKxovaBo&feature=youtu.be

Στην βαθμολογία ο Βουργάνας αύξησε την διαφορά του από τον Αλεξιάδη, που με την σειρά του αύξησε την δική του διαφορά από τον Σπανογιάννη.
Θυμίζουμε πως στο τέλος του πρωταθλήματος θα αφαιρεθούν τα δυο χειρότερα αποτελέσματα του κάθε οδηγού.
Έτσι από τους δέκα αγώνες, θα μετρήσουν τα οχτώ καλύτερα αποτελέσματα.

Βαθμολογία:

1. Βουργάνας 140
2. Αλεξιάδης 87
3. Σπανογιάννης 72
4. Θανάσης 65
5. Σιάφαρης 60
6. Τσακιλτζής 54
7. Μπουζάκης 29
8. Αρώνης 26
9. Ζαβιτσάνος 20
10. Σαράμπαλος 16
11. Σαμαράς 12
12. Ζαχαράκης 4
13. Πολίτης 2

Φωτογραφίες: Evi Seitanidou
Κάμερα: Olga Anagnostaki
Κάμερα κράνους: Harris Tsakiltzis
Μοντάζ: Harris Tsakiltzis

 

f1grip avatar 240px 2013    autowebtv  rocketweb logo lizard 250    

Newsletter Sign Up

mon09pc_20120328_1577220822.jpg

KART POSTER