Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012 10:00

10ος αγώνας F1 Fans Kart Challenge “Athens” 2012

Written by

Ο τελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος, έγινε όπως πάντα στην πίστα kart της Παλλήνης (Kartland).

Η αυλαία του πρωταθλήματος έπεσε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς οι συμμετοχές στον αγώνα έφτασαν τις 10 και οι μάχες κράτησαν το ενδιαφέρον αμείωτο καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα.

Στα δοκιμαστικά ο Αλεξιάδης έκανε τον καλύτερο χρόνο, κερδίζοντας έτσι την τελευταία pole position της χρονιάς.
Τον δεύτερο χρόνο έκανε ο ανεβασμένος Θανάσης, με τους Τσακιλτζή Χ. και Βουργάνα να κλείνουν την δεύτερη σειρά εκκίνησης.
Άτυχος των δοκιμαστικών για άλλη μια φορά ο Σπανογιάννης που είχε παράπονα για την απόδοση του kart του, κάτι που τελικά του στοίχισε μια καλύτερη θέση στην εκκίνηση, καθώς σπατάλησε πολύ χρόνο στα pits αναζητώντας λύση.

Σειρά εκκίνησης

1. Αλεξιάδης Βασίλης
2. Θανάσης Σταμάτης
3. Τσακιλτζής Χάρης
4. Βουργάνας Ζήσης
5. Σιάφαρης Δημήτρης
6. Χρυσανθακόπουλος Βασίλης
7. Τσακιλτζής Πάνος
8. Γιαζιτζής Χριστόδουλος
9. Ζαβιτσάνος Γιώργος
10. Σπανογιάννης Σπύρος

http://www.youtube.com/watch?v=W7ZcjKV4drM&feature=colike

Με το σήμα τις εκίνησης ο Αλεξιάδης κράτησε την θέση του, ενώ ο Τσακιλτζής πέρασε στην πρώτη στροφή τον Θανάση, κάτι που έκανε στην επόμενη στροφή και ο Βουργάνας.
Πιο πίσω, ο Σπανογιάννης κατάφερε να κερδίσει δύο θέσεις, ανεβαίνοντας έτσι στην όγδοη.

Αλεξιάδης, Τσακιλτζής και Βουργάνας, (όντας και 3 τους σε μεγάλα κέφια) έφτιαξαν γρήγορα το δικό του γρήγορο τρενάκι και άρχισαν να απομακρύνονται από τους υπόλοιπους με άνεση, δίνοντας ταυτόχρονα μεγάλες μάχες μεταξύ τους.
Στον 3ο γύρο ο Τσακιλτζής κάνει επίθεση και περνάει στην πρώτη θέση, ενώ αμέσως από πίσω του ακολουθεί και ο Βουργάνας, προσπερνώντας κι εκείνος τον Αλεξιάδη.
Στον 5ο γύρο ο Βουργάνας βουτάει και περνάει τον Τσακιλτζή, ο οποίος απάντησε αμέσως προσπερνώντας δύο στροφές αργότερα.

Μόλις στον 6ο γύρο ήρθε η ώρα για το πρώτο ντουμπλάρισμα, το οποίο έγινε στον Πάνο Τσακιλτζή (αδελφό του Χάρη) που είχε κάνει ήδη ένα τετ-α-κε και είχε πέσει πολύ πίσω.
Η απειρία του όμως φάνηκε και στο προσπέρασμα καθώς στην προσπάθεια του να αφήσει τους Βουργάνα και Αλεξιάδη να περάσουν, έκανε ακόμα ένα τετ-α-κε και μάλιστα παραλίγο να χτυπήσει τον Αλεξιάδη.

Στον 8ο γύρο Τσακιλτζής και Βουργάνας βρέθηκαν δίπλα δίπλα και στην τελευταία φουρκέτα ο Βουργάνας άθελά του, χτύπησε τον Τσακιλτζή στην προσπάθειά του να προσπεράσει.
Η προσπέραση έγινε, αμέσως όμως ο Βουργάνας έκανε νόημα παραχωρώντας και πάλι την θέση στον Τσακιλτζή, παίζοντας “fair play”.
H τριάδα έτσι βρέθηκε και πάλι σε απόσταση αναπνοής, με τον Αλεξιάδη να κάνει επίθεση αυτή την φορά και να περνάει τον Βουργάνα στον 10ο γύρο, μόνο για μια στροφή όμως καθώς ο Βουργάνας απάντησε αμέσως.

http://www.youtube.com/watch?v=m56MUWQHidY&feature=colike

Ωστόσο πιο πίσω, ο Σπανογιάννης εξακολουθεί να ανεβαίνει θέσεις και έχει φτάσει στην 6η την ώρα που ο μικρός Τσακιλτζής (Πάνος) κάνει ακόμα ένα τετ-α-κε...

3 γύρους πριν το τέλος, ο Αλεξιάδης εκμεταλλεύεται την καθυστέρηση του Βουργάνα στην προσπάθειά του να ρίξει γύρο στον Χρυσανθακόπουλο και περνάει στην δεύτερη θέση, όμως και πάλι για πολύ λίγο.
Ο Βουργάνας ξαναπερνάει στην δεύτερη και κάνει την τελευταία του προσπάθεια να ξαναπιάσει τον Τσακιλτζή.
Τον πιάνει, όμως η επίθεση στην τελευταία στροφή δεν έγινε ποτέ, καθώς ο Σπανογιάννης έκανε τετ-α-κε σ'εκείνο το σημείο, κόβοντας έτσι την φόρα όλων.

Τσακιλτζής, Βουργάνας και Αλεξιάδης τερμάτισαν σε παράταξη, με τους Θανάση και Σιάφαρη στις θέσεις 4 και 5,να είναι οι μόνοι που ακολούθησαν στον ίδιο γύρο.
Πιο πίσω τερμάτισαν οι Χρυσανθακόπουλος, Γιαζιτζής (1 γύρο πίσω), Ζαβιτσάνος, Σπανογιάννης (2 γύρους πίσω) και Π. Τσακιλτζής (3 γύρους πίσω).

http://www.youtube.com/watch?v=q-KvFYLkqzo&feature=colike

Το πρωτάθλημα τελείωσε και το μόνο που έχει μείνει για κλείσει η φετινή αγωνιστική χρονιά, είναι το event - αγώνας σκυταλοδρομίας και απονομή επάθλων, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στις 14:00 στην πίστα kart της Παλλήνης (Kartland).
Όσοι πιστοί προσέθετε...

Αποτελέσματα:

1. Τσακιλτζής Χάρης
2. Βουργάνας Ζήσης
3. Αλεξιάδης Βασίλης
4. Θανάσης Σταμάτης
5. Σιάφαρης Δημήτρης
6. Χρυσανθακόπουλος Βασίλης
7. Γιαζιτζής Χριστόδουλος
8. Ζαβιτσάνος Γιώργος
9. Σπανογιάννης Σπύρος
10. Τσακιλτζής Πάνος

Βαθμολογία:

1. Βουργάνας Ζήσης 193 (223)
2. Αλεξιάδης Βασίλης 135 (135)
3. Τσακιλτζής Χάρης 132 (140)
4. Σπανογιάννης Σπύρος 101 (111)
5. Θανάσης Σταμάτης 97 (101)
6. Σιάφαρης Δημήτρης 82 (86)
7. Μπουζάκης Χρήστος 29 (29)
8. Ζαβιτσάνος Γιώργος 24 (24)

Φωτογραφίες: Όλγα Αναγνωστάκη - Νίκος Μαραγκός-Γώγος
Κάμερα: Νίκος Γώγος
Σχολιασμός: Νίκος Μαραγκός-Γωγος
Βίντεο: Χάρης Τσακιλτζής


f1grip avatar 240px 2013    autowebtv  rocketweb logo lizard 250    

Newsletter Sign Up

monaco_8_aout_1937-aa0002-large_20120328_1783509464.jpg

KART POSTER